Het nieuwe Rayonex-bedrijfsgebouw

Momenteel heeft de Rayonex Biomedical GmbH in Lennestadt-Meggen 52 medewerkers in dienst. Als gevolg van de enorm gestegen export naar Europese en Aziatische landen werd een uitbreiding van de onderneming noodzakelijk. Uitzonderlijke producten verdienen uitzonderlijke presentaties. Daarom werd voor het nieuwe bedrijfsgebouw een piramidevorm gekozen. Want net zoals bij piramides zijn ook bij de bioresonantie volgens Paul Schmidt nog niet alle raadsels opgelost - een spannende taak voor de toekomst. De hoofdpiramide biedt voor de ontwikkeling, productie en verkoop voldoende plaats. De iets kleinere Event-piramide wordt voor scholingen, seminars, lezingen en de training van binnenlandse en buitenlandse studiegroepen gebruikt. In deze piramide is tevens de Heilpraktiker-opleiding van de Paul-Schmidt-Academie gevestigd.

Al op 31 oktober 2006 – ter nagedachtenis aan de geboortedag van Paul Schmidt – werd de derde piramide, waarin het therapiecentrum is gevestigd, voltooid.

In overeenstemming met het holistisch principe van de bioresonantie werden de piramides op stoorzone-vrije plaatsen gebouwd, e-smog-belastingen voor de medewerkers werden tot een minimum beperkt. Een aardwarmtesysteem, de integratie van zonne-energie en het terugwinnen van het regenwater zorgen voor een milieuvriendelijke omgang met waardevolle bronnen.

De piramides worden binnen met spectraal zuiver licht verlicht, de werkplekken kunnen wat temperatuur, licht en ventilatie betreft individueel worden aangepast. Met de Sauerland-Piramides wordt op een indrukwekkende manier getoond, dat de holistische Rayonex-aanpak niet alleen onderwijst, maar ook leeft. Zo zullen ook bij een grotere handelsbedrijvigheid de modernste productietechnologieën, octrooirechten en een kwaliteitsmanagementsysteem conform DIN EN ISO 9001 en DIN EN 13485 de hoge kwaliteitstandaarden van de Rayonex-producten waarborgen.